OM

Sagolandets Ponnystuteri
Sagolandets Ponnystuteri är ett litet familjeägt stuteri beläget i Säffle, Värmland. Du hittar oss i Tveta ungefär 1 mil söder om Säffle och 1 mil norr om Åmål.


I stallet finns 6 boxar, sadelkammare och foderkammare.


I lösdriftshallen finns ytterligare två boxar samt en ligghall med plats för 4-8 ponnyer.


Vi har en grusad hage utanför lösdriftshallen där lösdriftshästarna får sitt grovfoder nattetid.


På dagen går alla ston och unghästar tillsammans i en större hage i blandade flockar vilket ger hästarna möjlighet att få sina sociala behov tillgodosedda.


Alla våra unghästar står på lösdrift då vi anser att lösdrift är det mest naturliga sättet att hålla häst och att det ger hästarna förutstättningar att hålla sig friska och utvecklas till trygga, starka och harmoniska individer.


Alla hästar har fri tillgång till hösilage i småmaskiga hönät, i hagen finns även mineralbalja och saltsten.


Vi har även ett par mindre hingsthagar.


Alla ponnyer har individuellt uträknade foderstater och allt foder är analyserat. Lösdriftshästarna binds upp en stund varje dag för att få sitt kraftfoder samt dagliga hantering.


Våra beteshagar ligger några kilometer från gården så oftast kör vi stona med föl och unghästarna mellan betena vilket gör att alla unghästar är vana att åka transport. 


 


Kontakta oss på:

info@ponnystuteri.se eller 0704739345Bilderna nedan är klickbaraSagolandets Ponnystuteri är ett litet familjeägt stuteri beläget i Säffle, Värmland. Du hittar oss i Tveta ungefär 1 mil söder om Säffle och 1 mil norr om Åmål.