Schierensees Have Good Time

Sagolandets Ponnystuteri


Schierensees Have Good Time


Schierensees Have Good Time är en tysk ridponny hingst som föddes 2006 hos Kristin Rosenbaum i Tyskland. . Bruce som vi kallar honom är efter Harvard och undan Farina. Morfar till Bruce är hingsten Nightfire. 

I Sverige är Bruce registrerad i avelsföreningen för svensk ridponny men eftersom han är 50% welsh är han även registerad i Svenska Welshponny & Cobföreningen. 


Bruce visades för avel som treåring i Tyskland och fick då licens, han gick även bundeschampionatet i Tyskland. Bruce fick en del avkommor i Tyskland och har lämnat fantastiska gångartsponnyer men även ponnyer som tävlas inom hoppningen.

Bruce har en avkomma som är godkänd som hingst i Tyskland. 

I Sverige har Bruce fungerat som tävlingsponny och har därmed inte funnits tillgänlig för avel men han har sedan 2019 licens i Svenska Welshponny & Cobföreningen.


Bruces är en ponny med bra extriör och gångarter utöver det vanliga. Han är en ponny med stor utstålning och med ett utrycksfullt huvud. Hans svarta färg och blå ögon gör att han syns i mängden. I sättet är han en mild och behaglig ponny som alltid vill vara till lags och han har en enorm energi. 


Slutmätt till 147 


Bruce tävlas på nationell nivå i dressyr men har resultat i såväl hoppning som fälttävlanKommer att tävlas av Wilma Kellgren med mål att kvala till ponny SM i dressyr 2020

Kommer att finnas tillgänglig för ett mycket begränsat antal ston sent på säsongen 2020